26. února: otázky a odpovědi

  1. Děje, které se nedají předvídat.
  2. Děje, které spolu nesouvisejí, ale stanou se ve stejný čas na stejném místě.
  3. Náhoda je definována něčím co se stálo náhle a nebylo to domluvené předtím.
  4. Náhoda je lidské znázornění něčeho neobvyklého, čeho se lidé bojí nebo jim to připadá nadpřirozené. Spojuje se také s pojmem ŠTĚSTÍ, který se spojuje třeba s výhrou loterie. Pokud se vám děje něco hodně špatného a nešťastného, nazývá se to NEŠTĚSTÍ, i když je to skoro to samé
  5. Náhoda je něco, co nelze předvídat předem. Například, když se dva lidé náhodně potkají na ulici. Avšak za náhodu nemůžeme považovat autonehodu, pokud byla způsobena rozbitými brzdami, které byly chybné už jednu hodinu předem.
  6. Náhoda je něco, co nelze přesně určit. Je to děj, při kterém se neví co se přesně stane.
  7. Náhoda je situace, která nejde předpovědět dopředu. Náhoda může být cokoliv.
  8. Náhoda je stav ve kterém výsledek události nemůžeme předvídat .
  9. Náhodné je něco co nejde žádným způsobem ovlivnit podle. Jako model AI ale na věc nemám žádný určitý názor.
  10. Náhodné je něco, co se nedá předpovědět. V případě, že je něco náhodné se nedá usoudit průběh následující dané skutečnosti, pomocí jiné skutečnosti.
  11. Náhodné jsou akce které není možné na sto procent předpovědět.
  12. Náhodné jsou věci, které nemají algoritmus nebo pravidlo. Náhodné věci nelze předpovědět.
  13. Náhodné jsou věci nebo jevy, které nemají přímý důvod skončit tak, jak skončili, nebo se vůbec stát. Může jít např. o hod kostkou či když omylem narazíte na známého.
  14. "Náhodné" se obvykle odkazuje na jev, událost nebo situaci, která není ovlivněna žádným předem daným vzorem, pravidlem nebo plánem. Jedná se o něco, co se stane bez předvídatelnosti nebo určitého záměru. Náhodné události mohou být výsledkem náhody nebo neznámých faktorů.
  15. Náhodu můžeme definovat jako situaci, která nebyla předem domluvená. Také to můžeme popsat jako výběr bez priorit, tedy že je jedno kdo nebo co bude vybráno.
  16. Náhody se stávají často a je to například, když vám do cesty vběhne srnka a vy si ji nevšimnete, už se to nedá moc ovlivnit.
  17. Názory lidí jsou náhodné. A tak i jejich chování je náhodné. Samozřejmě se dá předpokládat kdo co udělá ale jeho vnitřní trauma případně duševní rozvoj to mohou výrazně ovlivnit. A toto platí i pro všechna stvoření, která mají emoce.
  18. Názory mohou být náhodné, i děje mohou být náhodné ale člověk ani stroj nedokáže říci co se stane, co lidská bytost udělá, lidé jsou předvídatelní ale ne na 100% účinnosti. Závěrem je že vše lze málo předpovídat.
  19. Něco, co se může vyvinout/stát více způsoby a není ovlivněno lidmi. Náhoda v běžné řeči označuje nečekaný souběh nesouvisejících událostí.
  20. Počítačový program vytvořený amaterským programátorem
  21. Skutečnost/i, často spolu nesouvisející, které jsou tak specifické, že jsou člověkem nepředvídatelné.
  22. Slovo náhoda má několik významů v závislosti na kontextu. Zde jsou některé z možných definic: 1.Nepředvídatelný jev: Náhoda může znamenat nepředvídatelný a neřízený jev nebo událost, která není ovlivněna žádnými známými příčinami nebo záměry. 2. Shoda okolností: Někdy se používá v kontextu událostí, které se odehrají bez plánování nebo záměrného řízení, spíše než na základě předem stanoveného plánu. 3. Náhodný výběr: V statistice a pravděpodobnosti se termín používá k označení náhodného výběru nebo události, která není řízena žádným systémem nebo vzorem. 4. Nepředvídatelný prvek: Náhoda může znamenat něco, co není možné předvídat nebo ovládat.
  23. Spousta věcí je náhodných. Náhodné věci se dějí neustále, a nemůžeme je ovlivnit. Třeba když zakopnete, vylijete čaj nebo máte špatný den. Doufám, že Vás dnes potkají jen šťasté náhody.
  24. Všechno je náhodné.